Чи потрібно відкладати лікування катаракти?

Пацієнти часто користуються такою логікою: поки око щось бачить, оперувати кришталик не потрібно.

На справді ж сьогодні, навпаки, кришталик оперується, як можна раніше, коли вже зрозуміло, что незворотній процес розпочався. Причина — крім захисту від ризиків, які викликаються змінами в обміні речовин в оці, ще в тому, що чим мʼягший кришталик буде на момент операції, тим менш інвазивніший метод буде використаний, і тим менший ризик ускладнень.

Ще один важливий момент – ви самі ніколи не зможете самостійно визначити, в якому стані знаходиться Ваш кришталик. Є ряд факторів, котрі заставляють хірургів радити операцію в більш ранні терміни: слабкий звʼязочний апарат кришталика, короткі або, навпаки, довгі очі, очі з мілкою передньою камерою, стан ендотелію рогівки та інші речі, оцінити котрі може тільки спеціаліст, котрий виконує операції даного типу. Достатньо часто в ролі радника виступають лікарі поліклінічної ланки, котрі не завжди добре розбираються в техніці операції і в показах до заміни кришталика. Заспокоюючи пацієнта словами «у вас же незріла катаракта, оперуватися рано», надають пацієнту «ведмежу» послугу – бездіяльність призводить до того, коли оптимальні терміни втрачено.

При своєчасному зверненні операція проводиться безболісно, амбулаторно і через декілька днів Ви зможете повернутися до звичайного життя.

Призначені теги

Рейтинг статті

Автор статтi

Душенчук Тарас Володимирович

Лікар-офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург. Стаж роботи: 24 роки

Записатися на прийом

Напишіть нам і ми з вами зв'яжемося

Не гайте часу!

Записуйтеся на консультацію
в один клік, ми передзвонимо!

This site is registered on wpml.org as a development site.